A legjobb csirketáp kiválasztása

A legjobb csirketáp kiválasztásaAhogy az állattartásban már megszokott, minden állat esetén nagyon fontos, hogy megfelelő takarmányt, tápot kapjanak. Az egyik legnépszerűbb állat, amit tartanak az emberek, a csirke, a legjobb csirketáp választásához fogunk néhány tippet adni.

Először is rendkívül fontos, hogy az életkornak megfelelő tápot válasszunk. Ez azt jelenti, hogy a csibék különböző tápot kell, hogy kapjanak, mint pl. a idősebb csirkék, mert fiatal korban a fejlődést kell elősegíteni, idősebb korban viszont már inkább az a fontos, hogy milyen tojásokat tojik az adott csirke.

Persze nem csak ez lehet a csirke feladata, és a tojó csirkék mellett brojler csirkék és dísz csirkék is léteznek. A tojó csirkék tehát azok az állatok, melyeknek a tojások „termelése” az elsődleges feladata, amit tojótápokkal lehet a legjobban elősegíteni.

A brojler tápokat olyan csirkék számára kell megvásárolni, melyeknek a feladata nem a folyamatos tojás termelés, hanem az, hogy minél gyorsabban minél nagyobbra nőjenek, majd pedig a húsuk miatt lesznek hasznosítva, tehát emberi fogyasztás miatt vannak tartva.

A harmadik csoportba azok a csirkék tartoznak, melyeket „szépségük miatt” tartunk. Ilyenkor a csirketáp kiválasztásánál azt kell figyelembe venni, hogy azt segítse elő, hogy a csirke tolla minél fényesebb, egészségesebb legyen, de nem kell a tojó képességgel vagy a hússal törődni.