Friss cégkivonat beszerzése a maximális biztonságért

Friss cégkivonat beszerzése a maximális biztonságértA céges világban nagyon gyorsan változhatnak egy vállalkozás adatai, információi, ezért nagyon fontos, hogy mindig lehetőség legyen az éppen aktuális adatokat lekérdezni, hivatalos forrásból. A megoldás a cégkivonat beszerzése.

A cégkivonat egy olyan dokumentum, amely egy vállalkozás azon adatait tartalmazza, melyek a cégkivonat kiállításának pillanatában hatályosak. Hiteles cégkivonatot pedig bármikor lehet igényelni, akár munkaidőn kívül is, és (bankkártyás fizetés esetén) pár perc alatt meg is érkezik a dokumentum e-mailben.

Miért jelenti a maximális biztonságot a friss cégkivonat?

A céges szerződéskötések, ügyletek során gyakori problémát jelenthet, amikor egy vállalkozás élesében változások állnak be, de arról a partnerek, ügyfelek stb. nem szereznek tudomást. A cégkivonatnak köszönhetően nem kell a másik félre hagyatkozni, hogy a legfrissebb változásokról tájékoztasson, hanem egy szerződés aláírása előtt akár 10 perccel is lehet cégkivonatot igényelni.

A cégkivonatban az általános információk mellett olyan dolgok is szerepelnek, mint pl., hogy ki jogosult a cég nevében szerződést aláírni, milyen formában jogosult erre (egyedül vagy mással együtt). Ez nagyon fontos szerződéskötésnél, hogy a másik fél egyáltalán jogosult-e aláírni a szerződést. Szintén fontos, hogy a a negatív információkról azonnal értesüljünk. Ezek olyan információk, mint pl. a végelszámolás, megszűnés, végrehajtás, ÁFA benyújtás elmulasztása vagy a törölt adószám. Ha ezek valamelyikével nem vagyunk tisztában szerződéskötéskor, az komoly károkhoz vezethet.