Céges információk igazolása, ellenőrzése cégkivonattal

Céges információk igazolása, ellenőrzése cégkivonattalAz üzleti életben nagyon fontos az átláthatóság, hogy a piaci szereplők és a magánszemélyek is a lehető legtöbb fontos információt meg tudják ismerni egy adott vállalkozásról.

A mai világban legtöbben természetesen az internetet használják információszerzésre, egy gyors internetes kereséssel a legtöbb információ megtalálható egy cégről. Van azonban egy nagy hátránya ennek a megoldásnak, mégpedig az, hogy nincs arra semmi biztosíték, hogy az online megtalált információk valósak, hogy az aktuális állapotot mutatják. Ha fontos a megbízhatóság ilyen esetben, akkor sincs probléma, létezik egy hivatalos dokumentum erre a célra, aminek a neve cégkivonat.

A cégkivonatról sokak számára a céges ügyintézések jutnak eszükbe, a legtöbb ügyintézés esetén ugyanis a cégeknek mellékelniük kell egy 30 napnál nem régebbi, valamilyen hitelesítéssel rendelkező cégkivonatot. Így kell igazolniuk, hogy az ügyintézés során megadott adatok megfelelnek a valóságnak.

Nem csak cégek, hanem magánszemélyek számára is igénybe vehető a cégkivonat, mégpedig cégek ellenőrzésére. Magánszemélyek ugyanúgy be tudnak szerezni egy hiteles cégkivonatot, mint a cégek, így ellenőrizni tudnak, meg tudnak ismerni egy vállalkozást a dokumentum segítségével. Ez rengeteg helyzetben segítséget jelent. Ilyen helyzet lehet pl., ha egy céget valamilyen nagyobb munkával szeretnénk megbízni, de nem ismerjük. Megéri kifizetni pár ezer forintot egy hiteles cégkivonatért, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az adott céggel nincsenek problémák.