Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

Alaptétel: Rend a lelke mindennek!

Jelen esetben a Házirend a lelke a tábornak. Ezt a rendet együtt fogadjuk el (a szervezők demokratikus módon, a táborozók pedig a belépő megváltásával), célja pedig az, miközben jól érezzük magunkat, művelődünk és szórakozunk, ne zavarjuk egymást és ne okozzunk kárt senkinek és semmiben. Ez mindannyiunk érdeke.

Az EMI-tábor rendje érdekében tehát a különböző helyzetekben a következőképpen járunk el:

– mivel a tábor költségvetését legfőképpen a belépőkből vagyunk kénytelenek kigazdálkodni, a meghívottakon és a szervezőkön kívül mindenki a belépőjegy megváltásával fog a tábor területén tartózkodni. Az arra a napra érvényes napi vagy heti karszalag lehetőleg látható módon (és feltétlenül sértetlen állapotban) viseltessék, ellenkező esetben megtörténhet, hogy a szervezők ellenőrzését kell elszenvedni. A karszalag nélküli, azt megvásárolni nem kívánó egyének eltávolíttatnak a tábor területéről.

– mivel nem vagyunk szőrszálhasogatók, nem szabályoztunk le minden egyes megnyilvánulási lehetőséget, így fenntartjuk a jogot, hogy szervezőink vagy katonáink véget vessenek valamely tevékenységnek vagy korlátozzák annak művelésében az illetékes személyt, amennyiben úgy érzik, hogy az veszélyt jelent valakire, valamire vagy éppen saját magára. A szervezőknek és a katonáknak köteles engedelmeskedni minden táborlakó, ők ugyanis csak igen indokolt esetben fognak fellépni. Az engedelmesség megtagadása esetén a táborlakó eltávolíttatik a tábor területéről.

– a rendezők engedélye nélkül bármiféle kereskedelmi- vagy reklámtevékenységet folytatni tilos. A szabályt megszegő megakadályoztatik ezen tevékenysége gyakorlásában, amennyiben szervezőink vagy katonáink tetten érik.

a tábor bármilyen rendezvényét szándékosan megzavaró a rendezvényről eltávolíttatik. Rendkívül súlyos rendbontás esetén el kell hagynia a tábor területét.

– a sajtó képviselői (minden sajtóorgánum részéről legfennebb két személy) ingyenes belépőt kapnak aznapra, és szabadon végezhetik tevékenységüket, amennyiben kitöltenek egy egyszerű regisztrációs ívet.

– a tábor területére autóval behajtani tilos, motorkerékpárhoz a szervezők különengedélye szükséges, akik azt egyéni elbírálás alapján adhatják meg. Az autóval való parkolás kijelölt helyen történik.

nyílt láng használata nem engedélyezett.

– a tábor területére szúró- és ütőeszközöket (a táborozáshoz szükséges tartozékok, mint pl. zsebkés természetesen kivételt képeznek), mások testi épségét veszélyeztető tárgyakat behozni tilos (íj és tartozékai kivételével). Ezen tárgyak ideiglenes elkobzása következhet be használatuk esetén.

a táborba alkoholos italokat behozni tilos, hiszen minden beszerezhető lesz a tábor területén belül. Ezt a bejáratnál a biztonsági emberek ellenőrzik.

– tilos a könnyű és keménydrogok árusítása / használata.

a tábor programpontjain mindenki saját felelősségére vesz részt.

bármilyen itt nem szabályzott, nem szokványosnak minősíthető tevékenységhez a szervezők engedélyét kell kérni a recepciónál. Az engedélyt megadó szervező nevének megjegyzése kötelező.